น้ำตกศรีดิษฐ์

น้ำตกศรีดิษฐ์

น้ำตกศรีดิษฐ์ ถ้าพูดถึงเพชรบูรณ์ก็ต้องนึกถึงเขาค้อและถ้าอยากไปเที่ยวน้ำตกสวย ๆ ในเขาค้อต้องนึกถึงน้ำตกศรีดิษฐ์ สถานที่ที่เราจะพาไปในวันนี้จัดว่าเป็นน้ำตกหินที่สวยงามมากของเขาค้อที่สำคัญเป็นสถานที่ทางประวัติศาสตร์อีกด้วย จะสวยงามขนาดไหนและจะมีประวัติความเป็นมาอย่างไร? มาดูกันดีกว่า

น้ำตกศรีดิษฐ์ตั้งอยู่ที่บ้านร่มโพธิ์ร่มไทร ต. หนองแม่นาอ. เขาค้อจ. เพชรบูรณ์เป็นน้ำตกหินขนาดใหญ่ มีชั้นเดียวสูง 30 เมตรกว้าง 50 เมตร แต่มีน้ำตกตลอดทั้งปีเป็นแหล่งต้นน้ำสำคัญของลำน้ำเข็ก ซึ่งในอดีตลัทธิคอมมิวนิสต์เคยใช้เป็นที่อยู่อาศัย. กล่าวได้ว่าเป็นชุมชนเล็ก ๆ เพราะได้พบหลักฐานและสิ่งของเครื่องใช้ต่างๆ ในบริเวณน้ำตกไม่ว่าจะเป็นบ้านปูน ฯลฯ

น้ำตกแห่งนี้มีลักษณะเป็นน้ำไหลจากหน้าผาตัด ลัดเลาะไปตามซอกหินและชั้นต่างๆและตกลงมาเหมือนม่านน้ำตกหลายชั้นสวยงามมากที่ด้านล่างของน้ำตกจะมีแอ่งน้ำขนาดใหญ่ที่สามารถเล่นน้ำได้ แต่ในช่วงฤดูฝนคุณต้องระวัง เนื่องจากน้ำจะไหลเชี่ยวอาจเกิดอันตรายได้

เป็นสถานที่ท่องเที่ยวทางธรรมชาติที่สวยงาม ที่สัมผัสได้ถึงบรรยากาศของป่าไม้ภูเขาและสายน้ำและที่สำคัญยังถูกจัดให้เป็นสถานที่ท่องเที่ยวเชิงประวัติศาสตร์อีกด้วย นอกจากนี้รอบ ๆ น้ำตกศรีดิษฐ์จะมีร้านค้าที่ขายของจากชาวบ้านเช่นของกินและของที่ระลึก

น้ำตกศรีดิษฐ์

If talking about Phetchabun, you must think of Khao Kho and if you want to visit the beautiful waterfalls in Khao Kho, you must think of Sri Dit Waterfall. The place that we will be taking today is a very beautiful rock waterfall of Khao Kho, and it is also an important historical site. How beautiful will it be and how has its history been? Let’s take a look.

Sri Dit Waterfall is located at Ban Rom Pho Rom Sai, Nong Mae Na Subdistrict, Khao Kho District, Phetchabun Province. It has a single floor, 30 meters high, 50 meters wide, but has waterfalls all year round. It is the main source of the Khek River. In the past, communism was used as a residence. It can be said that it is a small community because they have found evidence and utensils. In the area of ​​the waterfall, whether it is a house, cement, etc.

This waterfall looks like water flowing from a cliff. Traversing rocks and layers and falling like a multi-tiered waterfall curtain, it’s very beautiful. At the bottom of the waterfall there is a large pond where you can swim. But in the rainy season you have to be careful. As the turbulent water can be dangerous.

It is a beautiful natural tourist destination. That can feel the atmosphere of forests, mountains and rivers, and more importantly, it is also classified as a historical tourist destination.In addition, around the Sri Dit waterfall there are shops selling local things such as food and souvenirs.

สามารถติดตามข้อมูลได้ที่ คลิ๊ก ๆ

ขอบคุณเรื่องราวดีๆจาก : youtube , Google, UFABET

ใส่ความเห็น

อีเมลของคุณจะไม่แสดงให้คนอื่นเห็น ช่องข้อมูลจำเป็นถูกทำเครื่องหมาย *